Hvad har kemiske stoffer med vægttab at gøre?

Hvad har kemiske stoffer med vægttab at gøre?

En hel del faktisk ... men det kommer vi til lidt senere i denne nyhedsmail.

Siden jul har jeg haft en dejlig travlhed i klinikken, hvor mange af mine klienter har været optaget af vægttab (... måske et nytårsfortsæt?). Så vinterferieugen var kærkommen til eftertanke og ro til denne sundhedshilsen om ...

VÆGTTAB

Mine klienter ønsker vægtreducering og her har jeg fokus på at ...

 1. Styrke den daglige udrensning – det er SÅ vigtigt, når fedt skal løsne sig
 2. Fjerne eventuelle fordøjelsesproblemer
 3. Balancere kroppens syre/base
 4. Balancere blodsukkeret – det påvirker vores mætheds- og sulthormoner
 5. Målrette kosten efter stofskiftetype
 6. Optimere aktivitetsniveauet
 7. Støtte op om tanker og følelser i forhold til at ændre i vaner og i familiens måde at leve på

Hvorfor tæller jeg ikke bare kalorier og vejer klienter ligesom andre gør?

Fordi det for mig er afgørende at kigge på den bagvedliggende problematik der ”driller” og som skal afhjælpes FØR vægttab kan blive langtidsholdbart. Derfor gennemgår jeg alle 7 punkter fra listen ovenfor med mine klienter, fordi alle områderne bidrager til din generelle sundhed.

1. punkt på listen ... UDRENSNING

Det første emne i år handler om støtte til den daglige og naturlige UDRENSNING i forbindelse med en vægtreducering.

Sidste år skrev jeg om tarmens og leverens rengøring ... Udrensning-1 og Udrensning-2.

Denne gang handler nyhedsbrevet om HVILKE GIFTSTOFFER fra miljøet der forstyrrer vores krop ... HVOR de gemmer sig ... og HVORFOR vi skal være opmærksomme på dem.

Hvilke giftstoffer findes i kroppen ?

Det er en kendsgerning (desværre), at vi konstant får giftstoffer ind i kroppen via vores mad og drikkevarer, fra luften og andet vi er i berøring med.

Det er kemiske stoffer såsom:

 • Perfluorerede (vand -og fedtafvisende belægninger på bagepapir, slip-let-pander, møbler, tøj…)
 • Ptalater (plastikflasker, beholdere til madvarer…)
 • Dioxin (laks fra Norge, lever/leverpostej, toiletpapir…)
 • Opløsningsstoffer (acetone – trend med megen brug af neglelak for tiden)
 • Pesticidrester (sprøjtemidler ... OBS i brystmælk)
 • Bisphenol (konservesdåser)
 • Parabener (deodoranter, cremer, kosmetik… rengøringsmidler)
 • PCB (klorerede stoffer der bruges fx som isoleringsmaterialer)
 • Tungmetaller (kviksølv i amalgam-plumber)
 • Og så videre ...

Du har sikkert stødt på alle disse ord før.

Produktionen af kemiske og industrielt fremstillede stoffer er steget helt enormt siden 1920’erne.

Hvor gemmer de kemiske stoffer sig i kroppen?

De gemmer sig i fedtvævet, i fostre, i hjernen, i leddene, i bindevævet under huden (appelsinhud) – altså der hvor der er plads.

Det er selvfølgelig ganske små partikler, men når der er mange af dem, får vi på et tidspunkt en ophobning, som giver forskellige ubehagelige symptomer, besvær med vægtreducering og senere kan sygdom opstå.

Hvad gør de kemiske stoffer ved os?

De kemiske stoffer forstyrrer og ødelægger vores hormoner og vores immunforsvar. De kan optage pladsen, hvor de naturlige hormoner skal være – og så får vi en ubalance.

Denne ubalance ses især tydeligt ved påvirkning af kønshormonerne: Piger får tidligere og tidligere menstruation, der ses misdannede testikler hos nyfødte drenge, endometriose og PCO hos yngre kvinder, gener i overgangsalderen, samt øget risici for brystkræft.

Og så ser vi det også ved overvægt, ved diffuse gener og nyere diagnoser som er svære at finde årsager til samt ved uforklarlig træthed og manglende energi.

Hvordan undgår du de kemiske stoffer?

Du kan gøre to ting:

 1. Nedsæt risikoen for at få kemiske stoffer ind i kroppen
 2. Uddrive de kemiske stoffer du allerede har i kroppen

Processen til uddrivelse er dog kompliceret. For først skal stofferne løsnes fra gemmestederne, så skal de transporteres hen til leveren, som må arbejde med at nedbryde og omdanne dem, så skal de transporteres videre til nyrerne, hvorigennem de kan flyde ud med urinen. Andre af disse stoffer skal transporteres ud via tarmen.

Den daglige udskillelse og udrensning af brugte hormoner, proteiner og andre affaldsstoffer, sker heldigvis konstant. Men de her mange kemiske stoffer kommer så oveni og belaster kroppen - og de skal også udskilles og udrenses.

Har du f.eks. en trægt fungerende tarm, så udrenser du ikke godt nok og de kemiske stoffer kan optages i blodet/kroppen igen – de recirkulerer simpelt hen. Ligeledes, hvis din lever er overbelastet, så er den virkelig udfordret. Du bliver træt, får uren hud o.s.v.

Helt konkret kan du ...

 • UNDGÅ de ovennævnte kemiske stoffer ved at købe Svanemærkede varer og studere deklarationer. Tillige spise og drikke rent = økologisk/biodynamisk og drikke renset vand.
 • STØTTE tarmen og leveren til at kunne klare det ekstra arbejde. Her handler det om god mad og tilskud af enzymer, fibre og mælkesyrebakterier til fordøjelsen, urter til leveren, gode fedtstoffer, proteiner osv.
 • UDRENSE yderligere med alger ... Chlorella er den alge, som der er forsket meget i, og den er fantastisk til at opsuge giftige kemikalier og dioxin fra gemmestederne og transportere dem ud af kroppen. Hvis du vil vide mere om helt rene alger til udrensning, så kan jeg anbefale at søge efter "Algomed Chlorella Vulgaris" på internettet.

Ny forskning viser at Chlorella algen fra havet allerede har suget giftstoffer til sig (fordi havet er forurenet) og de kan faktisk overføre giftstofferne til dig, når du indtager Chlorella. Og det er bestemt ikke meningen, når algen netop skal bruges til udrensning af andre giftsstoffer fra kroppen ... Derfor fremstiller man nu Chlorella i lukkede glasrør, hvor algen ikke har været i berøring med naturen ... Det virker kunstigt, og også meget ærgerligt at det må være sådan, men det er nødvendigt, hvis vi ønsker en helt ren alge der skal hjælpe vores udrensning.


Jeg håber du er blevet klogere på de kemiske stoffers påvirkning af din krop og hvorfor stofferne skal udrenses fra kroppen FØR du kan fokusere på dit vægttab.

Følg med i næste nyhedsmail, hvor jeg sætter fokus på det 2. punkt fra listen som påvirker dit vægttab ... nemlig "Fordøjelsesproblemer".

Berit Gammelby - underskrift


Comments for this post are closed.