Er du knogleskør?

Er du knogleskør?

– Eller kender du nogen der har knogleskørhed?

Knogleskørhed handler om MEGET mere end kalk og D-vitaminer.

Du kan være i høj risiko for at udvikle knogleskørhed hvis du har/er:

  • Kvinde
  • Genetisk disponeret
  • Lys hud – tynd hud og rødt/blondt hår
  • Lav vægt og lille muskelfylde
  • Parodontose
  • Fået fjernet æggestokke og/eller tidligt gået i overgangsalderen

Osteoporose (knogleskørhed) er en øget nedbrydning af knoglevæv forskellige steder i kroppen.

Hormoner og mineraler er de ansvarlige stoffer i processen ved knoglenedbrydning og -opbygning – og som vi kan påvirke kostmæssigt.

Men dertil kommer så de faktorer, som forstyrrer disse meget følsomme og meget specifikke funktioner, fordi …

Knoglenedbrydning øges af:

  • Inflammation, især i tarmen
  • For meget dyrisk fedt og protein
  • For mange stresshormoner i kroppen
  • For meget sukker, kaffe, alkohol og rygning
  • Noget medicin
  • For lidt K-vitamin
  • Autoimmune reaktioner (immunforsvaret er forvirret og reagerer uhensigtsmæssig). F.eks. pga. inflammation

Knogleopbygning påvirkes af:

  • Hormoner fra skjoldbruskkirtlen
  • Kønshormoner
  • Insulin
  • D vitamin (også et hormon)

Vi skal altid have en god balance mellem de forskellige slags hormoner. Og til knogleopbygningen skal også forskellige mineraler have adgang til knoglerne i de rette mængder og rette tilstand.

Min kostvejledning målrettes lige netop din udfordring, men altid med særlig fokus på:

  • Om du indtager et rigtigt og let optageligt kalktilskud og samtidig får magnesium nok
  • Om du har mavesyre nok til at omdanne kalk
  • Om der er produkter i din mad, som holder gang i en inflammation i tarmen = meget dyrisk protein, dårlige fedtstoffer, sukker og hvidt mel…
  • Om du skal reducere i nydelsesmidlerne
  • Om du har brug for mere D- og K vitamin samt mineraler


Comments for this post are closed.