Er du knogleskør?
– Eller kender du nogen der har knogleskørhed?
Knogleskørhed handler om MEGET mere end kalk og D-vitaminer.
Du kan være i høj risiko for at udvikle knogleskørhed hvis du har/er:
- Kvinde
- Genetisk disponeret
- Lys hud – tynd hud og rødt/blondt hår
- Lav vægt og lille muskelfylde
- Parodontose
- Fået fjernet æggestokke og/eller tidligt gået i overgangsalderen
Osteoporose (knogleskørhed) er en øget nedbrydning af knoglevæv forskellige steder i kroppen.
Hormoner og mineraler er de ansvarlige stoffer i processen ved knoglenedbrydning og -opbygning – og som vi kan påvirke kostmæssigt.
Men dertil kommer så de faktorer, som forstyrrer disse meget følsomme og meget specifikke funktioner, fordi …
Knoglenedbrydning øges af:
- Inflammation, især i tarmen
- For meget dyrisk fedt og protein
- For mange stresshormoner i kroppen
- For meget sukker, kaffe, alkohol og rygning
- Noget medicin
- For lidt K-vitamin
- Autoimmune reaktioner (immunforsvaret er forvirret og reagerer uhensigtsmæssig). F.eks. pga. inflammation
Knogleopbygning påvirkes af:
- Hormoner fra skjoldbruskkirtlen
- Kønshormoner
- Insulin
- D vitamin (også et hormon)
Vi skal altid have en god balance mellem de forskellige slags hormoner. Og til knogleopbygningen skal også forskellige mineraler have adgang til knoglerne i de rette mængder og rette tilstand.
Min kostvejledning målrettes lige netop din udfordring, men altid med særlig fokus på:
- Om du indtager et rigtigt og let optageligt kalktilskud og samtidig får magnesium nok
- Om du har mavesyre nok til at omdanne kalk
- Om der er produkter i din mad, som holder gang i en inflammation i tarmen = meget dyrisk protein, dårlige fedtstoffer, sukker og hvidt mel…
- Om du skal reducere i nydelsesmidlerne
- Om du har brug for mere D- og K vitamin samt mineraler
Comments for this post are closed.