1 ud af 4 vil lide af svær depression i år 2020

1 ud af 4 vil lide af svær depression i år 2020

Eksperter forudser at i år 2020 vil den 2. hyppigste årsag til uarbejdsdygtighed være depression i svær grad. Kun overgået af hjerte/karsygdomme.

Det betyder, at 1 ud af 4 vil lide af svær depression. Ved endogene depressioner skal man selvfølgelig behandle med medicin, men ernæringsmæssigt er det vigtigt at rette op på vitaminmangler og ha’ fokus på patientens ernæringstilstand. For hvis du har inflammation i tarmene (uorden i mælkesyrebakterierne og/eller en kostreaktion), vil du ikke kunne optage vitaminerne og den i øvrigt lødige mad godt nok.

Det er også vigtigt med psykoterapi ved depression, men hvis du er tungmetalforgiftet, mangler vitaminer, har lavt stofskifte, har inflammation i hjernen pga. glutenoverfølsomhed f.eks., så er sådanne biokemiske forhold meget nødvendige at få behandlet.

Biokemisk har stoffet serotonin ansvaret for at du føler dig glad og fredfyldt. Serotonin dannes i maven og er et signalstof som er aktivt i hjernen også. Alle signalstoffer dannes ud fra den mad vi spiser, ved hjælp af enzymer, som igen er afhængige af den rette næring. For at signalstofferne kan fungere optimalt, kræves de rigtige fedtstoffer til brug i cellemembranen og masser af antioxidanter (fra bær f.eks.) for ikke at ”ruste” og give ubehag.

Igen, er det altså ekstremt nødvendigt med en velfungerende fordøjelse!

 


 

Comments for this post are closed.