Behandling indefra

Behandling indefra

Af hælspore, piskesmæld, musearm mv

Uanset, om du har smerter i led, i muskler eller sener – og uanset hvad årsagen til smerterne er – hænger smerten sammen med en irritationstilstand det pågældende sted. En såkaldt inflammation.

En akut skade, f.eks. en forvridning i en ankel, er noget som kroppen selv helbreder, hvis du giver det tid og aflaster din ankel.

Men en vedvarende overbelastning af et skades-område risikerer at blive så irriteret, at skaden nærmest bliver kronisk og der er opstået en kraftig inflammation … Dette gælder også, hvis det f.eks. er en hælspore, musearm eller et piskesmæld du har.

Vi kender alle til at behandle en skade udefra … Men hvis du samtidig sætter ind med næringsstoffer til de biokemiske processer der skal fjerne inflammationen, så hjælper du kroppen til at kunne reparere skaden endnu hurtigere.

Du kan hjælpe kroppens reparation ved at spise en anti-inflammatorisk kost med masser af omega 3 fedtsyrer, grønsager, bær og bælgfrugter. Og samtidig skal du reducere eller helt udelukke dårlige olier, korn, mælk, mørkt kød og sukker.

Man kan spise mere eller mindre anti-inflammatorisk … Men i forbindelse med en behandling udefra på en kronisk skade, vil det være oplagt at gå all-in med en kost, der virkelig bidrager til kroppens naturlige reparation.

Synes du ovenstående lyder interessant, kan du læse mere om emnet i min faglige artikel: INFLAMMATION og ANTI-INFLAMATORISK KOST
 

I øvrigt afholder jeg et foredrag om Livsstilssygdomme, Inflammation og Anti-inflammatorisk kost ved Kvindfolkemødet på Marielyst d. 3. juni 2017 kl. 13:00 i højskolens historietelt. Se program på Kvindfolkemødet.dk.

 
Berit Gammelby - underskrift

 


 

Comments for this post are closed.