Er du sulten?

Er du sulten?

Sulten med et "hul" i maven?

Umættelig?

Lækkersulten?

Tørstig eller Træt?
 

Det kan være svært at vurdere, hvilken form for sult, der sniger sig ind midt på eftermiddagen ... Har du spist en varieret og mættende frokost? Så er det nok ikke en egentlig sult, men måske en lettere træthed, som du misfortolker.

Kommer du ofte ind i vanen med at ...

  • Spise små snacks og hygge-spise med søde fødevarer?
  • Spise når du er træt i stedet for at tage en lur?
  • Spise når du trænger til belønning, til en snak eller til et kram?
  • Spise, når du keder dig eller er udfordret med noget?

Hvis du svarer ”JA” til et eller flere af disse spørgsmål, så er der stor risiko for (på sigt) at stige i vægt og udvikle blodsukker-problemer.

 

Hormoner styrer appetitten

Vi har to appetitregulerende hormoner – Leptin og Ghrelin - som helt naturligt, sammen med hjernen, regulerer hvornår det er hensigtsmæssigt at begynde at spise og hvornår vi skal stoppe med at spise.

Men disse hormoner kan have svært ved at give dig den fysiske sultoplevelse og den dejlige mæthedsoplevelse, hvis du små-spiser dagen igennem ... For maven når ikke at blive rigtig tom, blodsukkeret suser op og ned og dit lager i muskler og lever fyldes måske ikke.

Det er indviklede processer, der sker i appetitreguleringen. Men du kan hjælpe til, ved at spise ud fra DINE behov.

Ikke at kunne mærke mæthed er faktisk et meget almindeligt problem. Vi bliver ikke alle lige mætte af de samme produkter.

 

2 opgaver du kan give dig selv

  1. Når sultfornemmelsen mærkes, så stop op et kort øjeblik og overvej hvilket behov du reelt har inden du gør noget: Er det mad, noget at drikke eller noget helt andet du har brug for?
  2. Find ud af, hvordan du skal fordele mængden af grønsager, stivelse, proteiner og fedtstoffer i alle dine måltider, så du er behagelig mæt i nogle timer. Har du måske brug for mellemmåltider og hvad skal de indeholde?

 

Det gælder om at holde dit blodsukker stabilt i nogle timer, så du føler dig veltilpas med energi og ro til dine gøremål ... Det er altsamen noget jeg som kostvejleder hjælper med - og vejleder om hvordan lige netop DU kan tilrettelægge DINE måltider.

 

Nu kan du selv booke en tid online

Det er nu muligt at booke tider online til både massage, lymfedrænage, krops-skanning og kostvejledninger ... Så kan du i ro og mag finde den tid som passer dig bedst.

Det sker via min hjemmeside her: ONLINE BOOKING

PS ...
Der sker ikke noget ved blot at klikke på knappen ovenfor og snuse lidt rundt og tjekke datoer i mit bookingsystem. Bordet fanger først, når du når til sidste punkt i bookingen vedr. "Bekræft din aftale".

Bliv VEN med din lille sult !
Hvis du og din sult fortsætter med at være uvenner, så hjælper jeg gerne til og skaber basis for et berigende venskab 🙂

Berit Gammelby - underskrift
 


Comments for this post are closed.