Når maven slår knuder er det svært at tabe sig

Billede viser en kvindes fødder på en vægt - fra Berit Gammelby

Når maven slår knuder er det svært at tabe sig

Nyhedsmails her i foråret handler om vægttab - og denne gang om FORDØJELSES-PROBLEMER ... Og når du kommer til slutningen af nyhedsbrevet, får du også chancen for sund "Motion i naturen".

Kan man spise sig rask?

Måske har du fulgt med i udsendelserne på TV2 med titlen ”Kan man spise sig rask”?

I udsendelserne arbejder ernæringsekspert Umahro Cadogan og læge Pia Norup i 12 uger med personer, som har en sygdom, der begrænser deres funktioner, velvære og livsglæde. Deltagerne vejledes i at spise hensigtsmæssigt for at reducere generne af deres sygdom – og flere af dem guides også til at motionere.

Hvis du er overvægtig samtidig med at du kæmper med en lidelse/sygdom, kan et vægttab betyde at kroppen meget bedre kan sende den gode og helbredende mad videre ud til brug for hormoner, immunforsvar, nerver, kredsløb, ja alle organer. Når det sker, lægges de ubalancer og inflammationer ned, som ofte er årsag til lidelsen.

OG ... når vi bruger maden som medicin, ja så skal den jo som bekendt gennem fordøjelsessystemet på den mest optimale måde.

Her bliver det tydeligt at mad, fordøjelse, optimal vægt og fravær af sygdom går hånd i hånd.

Kommer du f.eks. ikke på toilettet hver dag, er du oppustet eller har ondt i maven, så får du ikke nok ud af din lækre og sunde mad. Og lysten og energien til forandring udfordres også.

Jeg vil derfor gerne sætte en tyk streg under vigtigheden i at få orden på din fordøjelse – enten før eller samtidig med at du sætter fokus på dit vægttab.

Start med at klikke dig videre til min faglige artikel om fordøjelsesproblemer: Forstå dit fordøjelsessystem og se de mest almindelige problemer

Der er sikkert nogle symptomer, du kan nikke genkendende til ... Og her finder du også mit tilbud til løsning af fordøjelsesproblemer.

 


Motion i naturen

Hånd i hånd går også vægttab og motion.

Har du besluttet at gøre en indsats for dit vægttab, er du sikkert også motiveret til at sætte ind på træningskontoen – Har jeg ret? 😊 ... Og bestemt også omvendt: Begynder du at motionere, motiveres du sikkert også til at sætte fokus på sund mad.

Jeg tilbyder træningsture på ca. 1½ time i skoven og ved Østersøen på Falster 3 lørdage i april og 2 lørdage i maj måned.

Kom og vær med til træningsture !

APRIL

  • Lørdag d. 6/4 kl. 9:00 – Mødested: Tunderup strand p-plads
  • Lørdag d. 13/4 kl. 9:00 – Mødested: ”Generalens lysthus”
  • Lørdag d. 27/4 kl. 9:00 – Mødested: Virkethus, Listrup

MAJ

  • Lørdag d. 4/5 kl. 9:00 – Mødested: Tunderup strand p-plads
  • Lørdag d. 11/5 kl. 9:00 – Mødested: ”Generalens lysthus”

Tilmelding

SENEST 3 DAGE FØR AKTUEL DATO.

Tilmelding sker på SMS: 20 44 66 62 eller EMAIL: bgmass@live.dk

Pris: 30 kr. pr. gang til Mobile Pay 72748.

Børn er også meget velkomne 😊

 

Foråret er en dejlig tid, hvor vi finder energi til forandringer og sunde tiltag. Et væld af friske, nye grønsager er på vej, solen skinner og det er fantastisk at bevæge sig ude i naturen samtidig med at sanse duftene, lydene, farverne, en let brise og så i uforpligtende fællesskab med andre.

 


Tak fordi du kom hertil i nyhedsbrevet ... Næste gang sætter jeg fokus på det 3. punkt som påvirker dit vægttab ... nemlig "Kroppens balance mellem syre og base".

Berit Gammelby - underskrift


Comments for this post are closed.