Vægttab uden kalorietælling – del 1

Berit Gammelby - Under en kostvejledning finder vi den rette plan for dig og din sundhed - og i det tempo som passer til netop dig.

Vægttab uden kalorietælling – del 1

Et vægttabsforløb hos mig igangsættes som en livsstilsforandring

Der er meget få slankekure som holder evigt. Og hvis vægten går op og ned (jo-jo vægt), handler det bl.a. om at når fedtcellerne blot én gang har været udvidet, så vil de efter et vægttab temmelig hurtigt vokse igen, hvis/når man går tilbage til sin gamle kost. Det kan sammenlignes med en ballon, som efter at ha’ været pustet op én gang, er slatten, og nemt kan pustes op efterfølgende.

I stedet for kalorietælling, har jeg fokus på en antiinflammatorisk kost, for så løsnes fedtet bedre. Derudover skal vi ha’ meget fokus på en blodsukkerstabiliserende kost gennem hele døgnet. Mennesker forbrænder heller ikke helt ens og vi kan finde frem til om den enkelte forbrænder bedst på kulhydrater eller på fedt og proteiner. Det kan enten ses via et spørgeskema eller via en gentest (spytprøve). Resultatet heraf bestemmer så, hvordan kosten skal sammensættes.

En forudsætning for et succesfuldt vægttab indebærer også at man har en naturlig søvn, at der er balance mellem arbejde og fritid og at man psykisk har overskud. Alt det taler vi også om. Motion vil understøtte vægttabet, øge forbrændingen og bedre blodsukkerbalancen, så det er vigtigt at finde en form for bevægelse, som passer den enkelte.

 


 

Comments for this post are closed.