Det NYTTER NOGET at tilpasse sin mad

Det NYTTER NOGET at tilpasse sin mad

Hvor HAR jeg savnet at kunne være med igen til at afhjælpe symptomer og ubehag med målrettede kostplaner – til lige netop dig.


Men først kort om mit fravær ...

Jeg var så uheldig at få en blodforgiftning i februar, som næsten satte min krop i stå. Jeg var meget tæt på at forlade denne verden. Men dygtige og snarrådige læger hjalp mig til live igen – og TUSIND tak for det.

Efter nogle uger viste jeg tydelige tegn på bedring. Og flere læger gav udtryk for at min grundlæggende gode sundhedstilstand havde haft en stærk indvirkning. Uden den ville det formentlig have taget meget længere tid at komme mig, mente lægerne.

Så dejligt at høre, at min sunde livsstil var betydningsfuld i min kamp for livet ... Det bekræfter mig i, at det nytter noget at spise lige netop sådan, at kroppen ikke skal bruge energi på at bekæmpe unødvendig og usund mad, men i stedet bare kan tage imod og udnytte de gode næringsstoffer vi kan give kroppen til daglig – og særligt under rekreation.
En god træningstilstand og levevis i øvrigt, vægter selvfølgelig også højt.

I mit tilfælde var gevinsten ved den sunde livsstil mærkbart undervejs i sygdomsforløbet.

Men især i efterforløbet, hvor jeg skulle genopbygge kroppen, balancere blodprøveværdier og oparbejde humøret og energien igen, så jeg efter flere indlæggelser kunne genoptage min egen gode mad.

Det styrker derfor min overbevisning om ”AT LADE SIN MAD VÆRE SIN MEDICIN”, som den gamle filosof Hippocrates udtrykte det.

Lad det dog være klart at vi ikke kan undvære medicin – det kunne jeg heller ikke.

 


Og så tilbage til dette nyhedsbrevs budskab ...

Sådan bekæmper du vira og bakterier som kroppen ikke kender og har modstand til

Det er efterår og vi går vinteren i møde og dermed også en risiko for at blive udsat for forskellige vira og bakterier, som kroppen ikke kender og har modstand til.

Måske er du modtagelig, måske ikke ...

Men jeg er overbevist om, at det nytter noget at styrke sit immunforsvar alt det du kan med en sund, varieret og tilpasset kost.

Tendens til infektioner ?

Lad mig pointere ...

  • Hvis du har tendens til at få gentagne infektioner hvert år på denne tid, er det ikke nok blot at indtage ekstra C-vitaminer.
  • Mikrobiotaen i tarmen skal også fodres godt, hvor gode fedtstoffer samt proteiner, D-vitaminer og mineraler er vigtige.
  • Måske kan det være nødvendigt at booste immunsystemet, hvilket gøres med 3 dage, hvor din mad hovedsagelig består af flydende og super nærende kost.

HUSK at kroppen skal bruge tid til at booste sit forsvar, men det nytter !

Og har du brug for vejledning i, hvad der kan være hensigtsmæssig for lige netop dig og din familie, er du meget velkommen til at kontakte mig.


Afslutningsvis

Jeg har haft tid til eftertanke og har kigget tilbage på mine år som kostvejleder. Jeg husker tydeligt alle jer, som har fået mere velvære efter at have fundet ind til, hvilken kost der virker for jer.

Hos nogle af jer har det også været et større detektivarbejde at løse opgaven, og det har krævet både tid, tålmodighed og overskud.

Men hvis man kan udvikle evnen til bedre at ”mærke efter” hvordan maden lander i mavesækken, om den giver energi og velvære, om den giver mæthed eller om den giver ubehag på nogen måde, så er vi kommet langt og har et fantastisk udgangspunkt for at tilpasse din mad til lige netop dig.

Nu er jeg i gang igen og min kostvejledning vil, som noget nyt, foregå PRIVAT HJEMME HOS DIG + pr. telefon og mail.

Tak fordi du læste med.

Jeg håber du vil udbrede kendskabet om mig til andre i din omgangskreds – f.eks. ved at holde øje med kommende foredrag, at tilmelde sig NYHEDSBREVE og ellers surfe rundt på min hjemmeside (som i øvrigt er ved at blive finpudset)

Næste foredrag er d. 26/11-20.
Du finder linket her: Er din fordøjelse en fornøjelse?

Med venlig hilsen

Comments for this post are closed.