Er dit barn eller barnebarn rask og glad med nok energi?

Er dit barn eller barnebarn rask og glad med nok energi?

– eller har barnet ofte eksem, forstoppelse, er træt, under/overvægtig eller har andre ubehag?

 

De forskellige symptomer er kroppens måde at fortælle når noget er i ubalance.

Medicin kan behandle og dulme de fleste symptomer (antibiotika, afføringsmidler, hormoncreme, dræn i ørene osv.), men det fjerner ikke nødvendigvis årsagen til problemerne.

Derfor er det vigtigt at kigge dybere i fysiologien og kosten, for at finde ind til HVAD der udløser ubehaget, så dit barn eller barnebarn kan få en tilværelse uden gener og en generel bedre trivsel uden medicin-behov.

 

 

Mange af symptomerne kan bedres gennem en kostjustering, der er målrettet barnets ubehag.

 

Lad mig give nogle eksempler

  1. Et stærkt immunforsvar er afgørende for barnets generelle trivsel. Med en nærende kost kan immunsystemet styrkes, så forsvaret på slimhinder og i blodet bedres. Dog findes 60-70% af immunsystemet faktisk i tarmen, hvor de gode mælkesyrebakterier her har et stort ansvar for at immunforsvaret er stærkt. Men disse bakterier behøver de rette næringsstoffer for at kunne varetage opgaven.
  2. Antibiotika virker ikke til virusinfektioner, men kan være nødvendigt til andre infektioner. Dog svækkes immunforsvaret generelt under en antibiotikakur. Så vi skal huske at rette op på ubalancen med en nærende kost og kosttilskud herefter. Herved kan barnet hurtigere restituere.
  3. Dræn i trommehinden letter problemet med øresmerter og nedsat hørelse og barnet får det lidt bedre ... MEN årsagen til at slimhinden hæver op og giver væske i mellemøret forsvinder ikke ved at dræne væsken. I stedet skal der arbejdes med slimhindens forsvar.
  4. Hvis barnet har vægtproblemer, skal der fokus på blodsukkeret, sulten og mætheds-følelsen. Også her spiller mælkesyrebakterierne en vigtig rolle.
  5. Der er mange områder i fordøjelseskanalen, hvor der kan være et problem. Ligesom der kan være flere årsager til at barnet har ondt i maven, har diarré, er forstoppet eller bare ikke har lyst til sund mad. Det kan være et detektivarbejde at finde frem til, hvad der driller barnet – og derfor en langt nemmere proces sammen med en kostvejleder.
  6. Hvis barnet også har adfærdsudfordringer, er det endnu vigtigere at fordøjelsen og immunforsvaret fungerer godt. Det samme gælder for søvn og stress påvirkninger, der har stor betydning for barnets trivselsvilkår. Kostjusteringer her skal sikre god næring til signal-hormonerne i hjernen.

 

 

Til de fleste børn er det nok at ændre enkelte ting i kosten + evt. supplere med kosttilskud i en periode.

Hos andre børn må der justeres i flere forhold, før barnet får det bedre.

Man kan sammenligne kroppen med en bilmotor, der både skal have den rigtige olie, væsker, rene filte og være rustfri ... OG ikke mindst have det rigtige brændstof for at kunne køre jævnt og godt ... Sådan er det også med kroppen, der smøres og beriges gennem de rigtige kostvaner.

Ved mange problemområder er det primære at sikre, at de helt nødvendige næringsstoffer og andre forhold er til stede, så fordøjelses-"mekanismerne" i kroppen og dens immunsystem har gode vilkår.

Herefter sætter vi fokus på specifikke fødevarers eventuelle provokation og påvirkning på barnets velvære.

Kontakt mig for en uforpligtende samtale og afklarende spørgsmål på telefon 20 44 66 62 😊 ... Og find ud af om en kostvejledning kan hjælpe netop de problemer, som dit barn eller barnebarn døjer med.

Fremgangsmåden herefter er først en besvarelse af et spørgeskema, derefter mødes vi i jeres hjem eller i min klinik og lægger en plan for det videre forløb.
Priser: fra 1250 kr.

 

Jeg glæder mig til at hjælpe jer.


 


Comments for this post are closed.